Dienstverlening stad en sociaal huis vanaf 2017 altijd op afspraak : vanaf 3 januari 2017 verloopt alle dienstverlening in het stadhuis en sociaal huis na afspraak. Bellen of langskomen om je afspraak te maken hoeft niet want je kan je afspraak voor 2017 zelf online maken op https://afspraken.geel.be. Mensen zonder internettoegang kunnen een afspraak maken via 014 56 77 77.

Om producten af te halen of te kopen, hoef je in de meeste gevallen geen afspraak te maken. Dit is bijvoorbeeld het geval als je vuilniszakken of een Geels halfuurtje wil kopen aan de onthaalbalie van het stadhuis. Ook om producten af te halen die je eerder hebt aangevraagd (bijvoorbeeld een reispaspoort of rijbewijs) hoef je geen afspraak te maken. Als je je E-ID of Kids-ID komt afhalen is een afspraak wel noodzakelijk.

Je kan via het digitaal loket op www.geel.be een aantal dienstverleningen elektronisch afhandelen. Het betreft documenten die je kan downloaden (bijv. aanvraagformulier evenement) en formulieren die je online kan invullen en versturen (bijv. aangifte adreswijziging, aanvragen attesten dienst burgerzaken).
meer info: onthaal, 014 56 77 77, info@geel.be

Diensten lokaal bestuur vroeger dicht op 13 januari
Op vrijdag 13 januari zijn het stadhuis en het sociaal huis uitzonderlijk gesloten vanaf 15u. Ook de bibliotheek, dienst toerisme, dienst jeugd en het Gasthuismuseum sluiten hun deuren om 15u. Het zwembad en het dienstencentrum Luysterbos zijn open volgens de gewone openingsuren.

Vacatures stad en sociaal huis
Het lokaal bestuur is op zoek naar nieuwe medewerkers. Het sociaal huis zoekt een diensthoofd sociale dienst (A1a-A3a) en een operationele coach (D1-D3). Stad Geel zoekt twee startbaners groenonderhoud (E1-E3), een deskundige burgerzaken (B1-B3), een deskundige onderwijs (B1-B3) en een technisch assistent garage (D1-D3). Er wordt ook een werfreserve aangelegd voor een diensthoofd openbare werken en verkeer (A1a-A3a). Solliciteren kan tot en met 17 januari op www.geel.be. Op www.geel.be vind je ook de functieomschrijvingen terug.

Op stap met de gids in St.-Dimpnakerk
De beroemde Geelse gezinsverpleging is ontstaan uit de eredienst van St.- Dimpna met als centrum de St. Dimpnakerk. Tijdens de rondleiding verneem je aan welk ritueel de zieken onderworpen werden in de ziekenkamer, gebouwd aan deze gotische kerk. Men hoopte immers deze geesteszieken tijdens een noveen van negen dagen te genezen van hun krankzinnigheid. Regelmatig komen we beestjes en planten tegen, afgebeeld op glasramen, schilderijen en beelden, soms louter als versiering. Meestal hebben ze echter een symbolische betekenis
De rondleiding start op zondag 8 januari om 14u in de St. Dimpnakerk.